fbpx
Datavask

datavask

Skal data vaskes på uldprogram?

Hvis du ikke har hørt om datavask før, kan det godt lyde en smule underligt. Men det er egentlig meget simpelt. Det handler om, at ’rengøre’ det kundedata du har liggende, eller får ind som nyt i dine systemer.

Når vi vasker dine kundedata, starter vi med at tjekke dem igennem for dubletter og telefonnumre, som ikke eksisterer. Herefter sørger vi for, at dine kundedata ikke er forældede, ved at se på om kunden stadig er i live, bor på samme adresse, stadig har det samme telefonnummer, og om telefonnummeret fungerer.

Er dine kunder virksomheder, tjekker vi for eksempel, om virksomheden er gået konkurs, om din kontaktperson stadig er ansat i virksomheden, og om virksomheden stadig holder til på samme adresse.   

Vi tjekker også dine data igennem ud fra såkaldte stoplister. En stopliste er en liste med kriterier, som I ikke ønsker opfyldt hos de salgsleads, i køber. Det kunne f.eks. være personer under 18, psykisk syge, demente, eller virksomheder som er gået konkurs.

Vi tjekker også at dataene står i de korrekte kolonner og er strømlinet, så systemerne kan læse dem korrekt.

Vi kan også tjekke dine data igennem for:

  • Forkert stavning af vejnavn eller bynavn
  • Manglende mellemrum (for eksempel mellem vejnavn og husnummer)
  • Dobbeltnavne (For eksempel hvor både mand og kone står i samme navnefelt)
  • Manglende efternavn
  • Forkert indtastning af telefonnummer eller e-mail
  • Navneskifte hos virksomhed
  • Forkert indtastning af CVR-nummer
  • Har kunden skrevet sig på Robinsonlisten?
  • Og meget andet…

Datavask i kalenderen

Datavask er ikke noget, man kun bør gøre en enkelt gang, eller når man får nye kundeemner. Det bør gøres jævnligt for hele tiden at sikre, at du har det mest opdaterede data at træffe beslutninger ud fra, og at du kontakter de rigtige. På den måde sikrer du dig, at du ikke bruger unødige ressourcer eller træffer vigtige beslutninger ud fra et forkert grundlag.

Vi vasker både de kundedata, du allerede har liggende i dit økonomi-, ERP- og CRM-system og det kundedata, du får ind som nye salgsleads.

Automatisk eller ad hoc datavask

Uanset om du har brug for at få vasket dine nuværende data eller en bestemt liste en enkelt gang, eller du har brug for et automatisk setup, der hele tiden sikrer dig, at datakvaliteten er i top, hjælper vi dig gerne.

The Data Company kan sagtens både modtage og levere data i det format, du ønsker, og vi kan opstille databasen, præcis på den måde du har brug for.

Lad os give dit data en storvask

Hos The Data Company vil vi gerne hjælpe dig til at få et bedre datagrundlag. Derfor vasker vi altid vores kunders data jævnligt og bruger gerne lidt ekstra tid på at sikre os, at dataene er rene.

Hvis du jævnligt får gennemgået og vasket dine data, får du også et solidt grundlag for ansvarlig databehandling, fordi du så har styr på dit data.

Scroll til toppen